Behandlingar

Svensk klassisk massage, reflexologi, massageterapeutisk behandling och gravidmassage

Klassisk massage

Den svenska klassiska massagen

Massage på endast utvalda delar av kroppen eller helkroppsmassage, det väljer du själv. Vi erbjuder allt från en hård, djupgående massage (som t.ex. idrottsmassage) med fokus på dina eventuella problemområden, till en mjukare avslappningsmassage. Även inslag av triggerpunktsbehandling och stretching erbjuds.

Denna behandling går även att få som sittande massage ifall du har svårigheter att ligga ner. Skriv i så fall detta i kommentarsfältet när du gör din bokning.

Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser man upp spänningar i kroppen och ger en skön avslappning. Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta. Du blir lugnare, rörligare och smidigare i kroppen. Du får även ett ökat välbefinnande genom en positiv påverkan på kroppens ”må bra-hormoner”. Massageoljan går in i huden, du behöver inte duscha efteråt.

Denna behandling går även att utföra med gravidkudde.

Boka i Tuve Boka i Vasa

Reflexologi / Zonterapi

Löser obalans och aktiverar kroppens egen självläkning

Reflexologi/Zonterapi grundar sig i att det finns zoner/reflexpunkter som står i förbindelse med varje del av kroppen. Om det finns överbelastning eller obalans i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras/masseras upp med händer eller zonstavar. Nervretningarna från zon till kroppsdel löser blockeringar, ökar cirkulationen och aktiverar kroppens egen självläkningsförmåga. Behandlingen utförs ofta under fötterna men det kan även vara på t.ex. händer, ben, knän och öron. För att du ska få bra effekt är det rekommenderat med en behandlingsserie på minst tre behandlingar för att sedan utvärdera resultatet.

I Norden kallas behandlingen för zonterapi men i övriga delar av världen för reflexologi.

Vanliga besvär som behandlas är stress, muskel- och ledbesvär, magproblem, huvudvärk och migrän, ryggont, sömnsvårigheter, oro och för att stärka immunförsvaret.

Boka i Tuve Boka i Vasa

Inriktad på mer avancerade bekymmer

Både den klassiska massagen och den massageterapeutiska behandlingen kan vara precis lika djupgående och inriktade på specifika problem, men med skillnaden att den terapeutiska ofta inriktar sig på lite mer avancerade bekymmer och utförs av våra massageterapeuter som inom vissa områden har ännu lite mer kunskap än massören om vissa skador och problem.

Vissa problem kan behöva flera behandlingar med täta intervaller för bästa resultat. Först görs en undersökning med t.ex. frågor, kroppsläsning och muskelfunktionstester för att hitta rätt behandlingsmetoder. Behandlingen kan sedan innehålla olika tekniker som anpassas efter dina problem.

Det läggs ofta in en del av bl.a. stretching och triggerpunktsbehandling och vid behov även avslutande hemövningar. Vid första behandlingstillfället, boka minst 45 min för att hinna med en ordentlig genomgång.

Boka i Tuve Boka i Vasa

Galvanisk ansiktsbehandling

Föryngra dig själv med galvanisk ansiktsbehandling

Galvanisk ansiktsbehandling är en underbar och avslappnande ansiktsbehandling med enastående resultat. Huden stramas upp och får lyster, minskar porer, pigmentfläckar och ärr samtidigt som huden rengörs på djupet. Du får fram en yngre version av dig själv. Denna behandling utförs med en apparat som genererar galvanisk ström som är helt harmlös men gör ett riktigt bra jobb.

Boka i Tuve Boka i Vasa

En individuellt anpassad behandling för dig som är gravid

OBS! Innan du bokar, stäm alltid av med din barnmorska eller läkare att det är ok för dig att ta en massage nu.

Du kan välja om du vill ha en avkopplande och skön massage eller en mer behandlande massage som förebygger och lindrar olika besvär. Du kan välja hel- eller delkroppsmassage och när du bokar in dig på en 60 minuters massage.

Under massagen används en specialdesignad gravidmassagekudde för att du skall kunna ligga bekvämt och koppla av även på mage. Massagebehandlingen anpassas efter vart du befinner dig i graviditeten.

Massage under graviditeten har visat sig ha mycket positiva effekter . Forskningen visar på minskad smärta i ben och rygg. Samt minskad oro, stress, sömnlöshet och depression. Massagen hjälper också mot svullna händer, armar, ben och fötter.

Boka i Tuve Boka i Vasa